Боксовата легенда Флойд Мейуедър обяви, че ще проведе още пет демонстративни двубоя през 2023 г. Световният шампион в пет категории се оттегли от професионалния бокс през 2017 г. с перфектен рекорд от 50 победи и нито една загуби и оттогава се бие в серия от демонстративни битки срещу хора като Логан Пол и Деджи Олатунджи.

Последната му битка беше в Лондон срещу риалити звездата Арън Чембърс. Мачът се превърна в много спорен, след като залата остана полупразна. Въпреки това Мейуедър очерта плановете си за остатъка от годината, като публикува видео в Instagram.

 „Ето как изглежда моята 2023 г. засега“, гласи то. „Пет боя в пет държави за девет месеца. И ако някоя от тези битки не се случи, пак ще ми платят. Аз съм най-активният измамник в бокса, парите ми са гарантирани“.

Той също така потвърди, че битките ще се проведат в Южна Корея, Германия, Япония, Австралия и САЩ. Преди това се говореше, че Мейуедър ще се бие с ютубъра Джейк Пол, който наскоро загуби с разделно съдийско решение от Томи Фюри, но Парите не дава шанс на такъв мач.

Говорейки преди битката с Чембърс, той каза: „Вече не се интересувам от бой с Джейк Пол. Постигнал съм всичко, което можах в бокса. Днес имаме толкова много млади бойци в бокса. Дайте им шанс да излязат там, за да могат да блеснат. Не става въпрос за Джейк Пол, нито за Флойд Мейуедър. Ще забавлявам хората, така че подкрепете мен и опонента ми“.

Мейуедър твърди, че вдъхва вълнение на феновете като „пионер“ за демонстративни битки – доходоносен бизнес, върху който сега се нахвърлят хора като Логан и Джейк Пол, Майк Тайсън, Пакяо и дори Рики Хатън.

„Аз съм пионер в това да бъда боксьор“, добави той. „Аз съм предприемач. Играя шах в реалния свят. Наистина съм благословен. Не мога да приема опонента си за даденост. Забавно е. Всеки знае, че когато Флойд Мейуедър иска да промени темпото, той може да го направи. В този свят аз съм пионерът в това. Заведох човек от ММА на бокс и един боксьор на ММА. Щастлив съм, че успяхме да се обединим и да дадем вълнение на хората“, допълни Мейуедър.