Арън Чалмърс издържа и шестте рунда в демонстративния мач срещу Флойд Мейуедър. След първоначално уговорените 6 рунда, обаче американеца и съперника му се разбраха за нови два рунда и увеличиха бройката им до 8. Чалмърс се превърна в третия боксьор от 6 демонстративни мача на Мейуедър в кариерата, който издържа до края.

За Парите това беше дебют на английска земя и макар победител да не бе обявен, си пролича ясно, че е много по-добър от ММА боеца, нашумял с участието си в реалити шоуто Джорди Шор.

Цялата гала вечер се забави с около час, след като имаше твърде малко зрители в О2 Арина в Лондон. Основната карта на събитието започна по-късно от обявеното. За коронния сблъсък между Мейуедър и Чалмърс залата дори се понапълни, макар да останаха хиляди свободни места.

Американецът, който не загуби нито веднъж в 50-те си професионални мача, излизаше за първи път пред английска публика. Той се появи на ринга с гащета със знамето на Великобритания.

Първият рунд бе много предпазлив и за двамата. Чалмърс отдаваше огромен респект към Парите. Американецът пък бе с усмивка на лице и чак в края на рунда нанесе няколко удара. Серия от ъперкът и дясно кроше разклатиха малко Чалмърс.

Вторият рунд също бе добър за Мейуедър. Два силни удара с дясната ръка попаднаха в целта. Парите редуваше успешно удари в главата и тялото.

В третия рунд Мейуедър дори си позволи шоу за публиката. Свали гарда и започна да дебне съперника за изненадващи удари. Успя да пласира два или три от тях в главата на противника. Чалмърс имаше сериозни трудности да уцели противника.

Четвърти рунд не донесе някакви промени. Мейуедър просто си играеше с противника. Чак в пети рунд американеца опита да свали своя съперник.

След петия рунд Мейуедър направи шоу за публиката, като вместо да седне в ъгъла танцува заедно с момичето, което обявяваше последния шести рунд.

В шестия рунд дори Мейуедър започна да си говори с някой от хората около ринга, докато Чалмърс опитваше да стигне до него.

Изненадващо след края на първоначално оповестените 6 рунда, двамата седнаха в ъглите си и мача продължи с нови два рунда. В седмия Мейуедър вече сериозно опита да натисне Чалмърс, като двамата даже стигнаха за първи път до клинч.

След седмия рунд новото шоу бе Мейуедър, който седна върху въжетата, а не на столчето си.

И в осмия рунд Чалмърс удържа на атаките на Мейуедър, който след края на мача вдигна високо ръката на съперника си, а съдията вдигна ръцете и на двамата.