Един от най-великите боксьори за всички времена Флойд Мейуедър ще направи своя дебют на английска земя този уикенд. Парите ще се изправи в демонстративен мач срещу бившата звезда от предаването Джорди Шор – Аарън Чалмърс.

За последно Мейуедър беше в действие в края на 2022 г., когато нокаутира брата на KSI Деджи в шестия рунд на битката им. Парите завърши кариерата си без загуба с 50 победи от 50 мача, но никога не направи и един мач на английска земя. И от тогава се бие демонстративно. Той също победи Микуру Асакура и Дон Мур в демонстративни битки миналата година.

Чалмърс, най-известен с участието си в телевизионното риалити шоу Geordie Shore, се насочи към бойните спортове през последните години. След като спечели няколко ММА двубоя, най-вече с Bellator, Чалмърс стартира своята боксова кариера миналата година, печелейки по точки. Но сблъсъкът срещу един от най-великите бойци на всички времена в Мейуедър представлява съвсем различна задача.

Мейуедър написа в Instagram: „Различно лице, различно име, същите резултати. Лондон, ще те разтърсим на 25 февруари в O2 Arena. Билетите ще бъдат пуснати в продажба скоро. Останете на линия!“