Флойд Мейуедър се изправи очи в очи със съперника си за демонстративния мач този уикенд - Арън Чалмърс. Боксовата легенда. Това ще бъде първият път, в който 45-годишният играч се боксира на територията на Великобритания, след като никога не се е бил там по време на кариерата си в професионалния ринг.

Чалмърс има опит в бокса и ММА, като преди това се е бил в състезания от Bellator и Wasserman Boxing, като той се надява да му дадат нужния опит да се справи с Парите. Днес двамата се изправиха лице в лице в Лондон за първи път, откакто двубоят беше потвърден.

Мейуедър който спечели всичките си 50 мача като професионалист, благодари на феновете за подкрепата им в изпълнената му успехи кариера и е готов отново да забавлява световната публика заедно с последния демонстративен съперник.

„Страхотно е да съм тук във Великобритания, това е сбъдната мечта за мен. Идвам тук от 1993 г., но никога за боксов мач. Оттеглих се от спорта и не позволих на боксада ме пенсионира. Моят съвет за него (Чалмърс) е да си тръгне оттук научил нещо. Той има опит в битките, така че съм почти сигурен, че ще бъде в най-добрата си форма“, заяви Мейуедър.

„Имам толкова много опит на най-високо ниво. Бил съм се на най-добрите събития. Опитът играе важна роля. Виждал съм всичко, но никога не можеш да пренебрегнеш или подцениш човек. Той вярва в уменията си и таланта си. Моята работа е да забавлявам и да правя това, което мога. Не е нужно да имам бързи ръце или крака“.

Чалмърс имаше няколко неуспеха през 2022 г., които значително спряха бойната му кариера, но в може би най-големия момент от живота му, роденият в Нюкасъл боец се зарече да даде на джордитата запомнящ се уикенд.

35-годишният боксьор каза: „Развълнуван съм. Вече сме тук, изминаха бурни четири седмици. Знам, че ударът му е невероятен, мога ли да се справя с този удар? Ще разберем това в събота. Опитах се да бъда здрав и във форма, имам диетолог и няма камък необърнат, когато става въпрос за подготовката за боя срещу Флойд“, обяви Чалмърс.

„Той навършва 46 години в петък, има 10 години повече от мен, така че е важно да бъда бърз и да съм в лицето му. Той е един от най-добрите боксьори, така че не мога да се увлека прекалено много и да бъда остриган. Ако се изправите срещу най-добрия от всички времена, останалото би трябвало да е много по-лесно. Това беше офертата, която дойде и аз я хванах с две ръце.