Кърмел Мотън се справи бързо с Езекиел Флорес в дебюта на протежето на Флойд Мейуедър при професионалистите. Това стана тази събота вечер в T-Mobile Arena в Лас Вегас. В присъствието на промоутъра Флойд Мейуедър на ринга 17-годишният Мотън нокаутира противника в първи рунд в битката от категория перо.

За Мотън се говори адски много и той размадза Флорес със своята скорост, прецизност и сила в двубоя, който се проведе веднага след като Канело Алварес победи Джермел Чарло в 12-рундовото основно събитие. Мотън свали Флорес с лява ръка в средата на първата минута на първия рунд, което означаваше началото на края за непобедения дотогава Флорес.
 

Флорес (4-1, 3 нокаута) от Ривърсайд, Калифорния, се изправи от нокдауна, докато съдията Селестино Руис отброи до пет. Мотън обаче бързо се нахвърли върху Флорес и нанесе множество силни удари, които накараха рефера буквално да го откъсне от Флорес и да сложи край на планирания четирирундов мач. Официалното време на нокаута беше 1:48 ч. от първия рунд.
 

Мотън от Лас Вегас, който има рекорд от 156:7 като аматьор, получи специално разрешение от Атлетическата комисия на щата Невада да се състезава професионално преди 18-ия си рожден ден. Легендарният Мейуедър наставлява Мотън още от дете.