Лейх Ууд и Флойд Мейуедър не са бойци, които бихте очаквали да се предизвикат един друг, но това е боксът. Самопровъзгласилият се „TBE“ (Най-добрият някога) има 17-годишна перспектива, Кърмел Мотън, подписал с промоциите на Мейуедър и той иска вече да има шанс за световната титла.

Мотън проведе спаринг на Джервонта Танка Дейвис само на 16 години и той спечели 18 аматьорски титли, а Мейуедър смята, че трябва да се бие с шампиона на WBA в категория перо Ууд при професионалния си дебют.

„Лейх Ууд – имам Кърмел Мортън, това би било добро съвпадение сега. Става професионалист. Ние рискуваме да бъдем страхотни“, каза Мейуедър пред Fight Hype. „Еди Хърн е добър бизнесмен и аз съм добър бизнесмен. Нашият човек е 0-0, ще приемем битката. Ще вложа всички пари и за двете страни. Моят човек е на 17 и е предопределен да бъде страхотен. Не забравяйте, че ви казах това.“

Ууд обаче не се интересува от битка със 17-годишен младеж и вместо това иска да се изправи срещу самия Мейуедър. Доживотният фен на Нотингам Форест Ууд отговори в Туитър: „@FloydMayweather Вие сте по-близо до моята възраст, отколкото вашата перспектива е до мен. Ще дам няколко килограма, за да танцуваш със страхотен, ходил ли си някога на терена в града?“

Но за момента Ууд ще трябва да насочи вниманието си от Мейуедър и към предстоящия му сблъсък с Джош Уорингтън. Двамата ще се изправят един срещу друг в Шефийлд Арина на 7 октомври, докато Ууд поставя на карта световната си титла на WBA.