Легендите в бокса Флойд Мейуедър и Мани Пакяо имаха необичайна среща в Япония. Парите ще се боксира в демонстративен мач срещу ММА звездата Микура Асакура тази нощ. Изненадващо американеца се срещна с Мани Пакяо – друг велик боксьор от неговото поколение. Двамата имаха епичен мач през 2015 г., като Мейуедър спечели комфортно в Лас Вегас.

Срещата на двамата обаче вдъхнови запалянковците на бокса, че двамата може да преговарят за реванш. Парите завърши непобедената си кариера с 50 успеха от 50 мача, а откакто победи Конър Макгрегър в последната си среща излиза само в демонстративни мачове. Наскоро се заговори, че Мейуедър планира реванш срещу Макгрегър.

Пакяо пък се оттегли от профи ринга миналият август след загуба от Йорденис Угас. Филипинецът ще бъде част от звездните характери, които ще видим в демонстративни мачове  в следващите месеци. Пакяо ще се изправи срещу DK Yoo в Южна Корея през декември, а после ще се бие с бившия си спарингпартньор Джабер Заяни 2 месеца по-късно в Саудитска арабия.

След мача с Асакура, Мейуедър ще се бие през ноември в Дубай с ютуб звездата Деджи, брат на популярния певец KSI, който също има история на ринга.

Не е ясно защо Пакяо се появи в Япония, но феновете смятат това за знак, че двамата с Мейуедър преговарят за реванш.