Бокс легендата Мани Пакяо ще се завърне на ринга през декември, за да се изправи срещу корейския ютубър DK Yoo в демонстративен мач. Пакяо, който спечели титли в осем различни категори по време на успешната си кариера, обяви оттеглянето си миналия септември след две и половина десетилетия на ринга.

Yoo пък практикува своя форма на бойни изкуства наречени „'Welfare Training Systems“, те покриват дисциплини като айкидо, кунг-фу и савате, но легитимността им е поставяна под съмнение от критиците. За да легитимира своите възможности, ютубъра се изправи срещу бившия състезател от UFC в категория средна Брадли Скот миналия декември.

Скот, който е с 20 кг. по-тежък от корееца се справи без проблем с него и очевидно го победи, макар да нямаше официално оповестен победител след 6 рунда. За щастие на Yoo, той ще има ръстово предимство срещу Пакяо в мач наречен „боксьорът срещу медитаторът“.

„Ще се бия срещу един от най-добрите боксьори в света. Веднага ви казвам, кой е следващият ми съперник – Мани Пакяо“, написа кореецът.

Филипинецът отвърна: „DK Yoo, ще се видим на специалното събитие през декември. Бог да те благослови, пази се“.