Флойд Мейуедър се завръща на ринга още през месец септември. Парите ще се изправи срещу ютубъра Микуру Асакура в демонстративен мач. Мнозина чакат Мейуедър да се върне между въжетата и в професионален мач, но засега това не се е случило.

Мейуедър е не победен в кариерата, като спечели всичките 50 мача, които е играл на профиринга. Американецът е на 45 г. и откакто се отказа официално през 2017 г. е участвал в 3 демонстративни мача.

Той срещна кикбоксьора от категория перо Теншин Насукава, после с ютубъра Логан Пол и бившия му спарингпартньор Дон Муур. Сега съперник е японеца Асакура, който е на 30 г. и е известен и с участието си в ММА боеве.

Мачът е на 25 септември в Саитама Супер Арена. Асакура даже обяви, че се надява да победи Мейуедър. Японецът е с показатели 16 победи и 3 загуби.

„Името ми е Микуру Асакура и ще се бия с Флойд Мейуедър. Аз съм ММА боец и ще използвам възможнстта и името му, за да стана по-популярен на международната сцена. Ще спечеля този мач“, обяви Асакура.

Мейуедър се радва на живота след оттеглянето и обича да забавлява публиката. „Моят завед вече е издълбан върху камък. Но все още е хубаво да обикалям по света и да забавлявам хората. Сигурен съм, че той ще даде всичко от себе си. Моята задача е да бъда там, да бъда себе си и да забавлявам хората. Септември ще е забава за всички, които гледат. За него аз съм Флойд Мейуедър. За мен той е просто още един противник“, обяви Мейуедър.