Името на Майк Тайсън е гравирано в историята на тежката категория, след като стана най-младият световен шампион в дивизията. Страховит удар и бързи крака, Тайсън отбеляза 44 нокаута от общо 50 победи, 35 от които бяха в ранните рундове. Железния има общо девет защити на титлата в най-голямата дивизия в бокса.

В последните седмици Тайсън предава своя опит на  ММА звездата Франсис Нгану, за да му помогне да се подготви за дебюта му в бокса. Битка срещу непобедения световен шампион и съименник на Железния - Тайсън Фюри.

Не са много онези, които дават някакви шансове на бившия шампион на UFC, след като са виждали бойци да се опитват и да не успяват да преминат към бокса преди. Новият му треньор обаче е пълен с увереност.

Говорейки пред ES News, Майк Тайсън каза, че работата на Нгану е „красива“, преди да каже, че феновете ги чака изненада.

„Ще шокираме света. Ако успее да го удари, това ще бъде нокаут“, обяви Тайсън.

Фюри бе оплют от боксовите фенове и от колеги за решението да се изправи срещу Нгану, тъй като това означава, че той вероятно изобщо няма да защитава световната си титла на WBC през 2023 г. Кросоувър двубоят ще засегне професионалния рекорд на всеки мъж и двамата ще спечелят мега пари за двубоя в Рияд, Саудитска Арабия.