Майк Тайсън предупреди Тайсън Фюри, че няма да нанесе "едностранно" поражение на Франсис Нгану. Циганския цар се изправя срещу бившия шампион на UFC в тежка категория в противоречив кросоувър сблъсък в Саудитска Арабия през октомври.

36-годишният камерунски боец е приел услугите на боксовата легенда Тайсън за своя професионален дебют. А Железния Майк е категоричен, че Хищникът няма да бъде боксова круша за Фюри и настоява, че ще му даде отпор.

„Той е имал много професионални битки, просто никога не е преживявал професионален боксов мач“, обяви Тайсън пред ESPN. „Работейки с него вчера, той има способностите и аз виждам добро бъдеще в живота му, няма да е толкова едностранчив мач, колкото хората си мислят, че ще бъде“.

Тайсън знае, че Нгану е изправен пред почти невъзможна задача да стане първият човек, победил Фюри на професионалния ринг. И затова той планира да го натовари до мозъка на костите, за да го подготви за най-тежката битка в кариерата му в бойните спортове.

„Говорих с Франсис, когато той влезе във фитнеса и го попитах: „Боли ли те днес?“ И той каза „Не“. Това беше голяма грешка. Ще работим с него и ще дадем всичко от себе си за този конкретен мач. Защото той ще трябва да направи това и аз определено вярвам, че това ще бъде по-трудна битка, отколкото всички си мислят“.

Сблъсъкът на Нгану в Саудитска Арабия с Фюри ще бъде от десет рунда, въпреки че титлата на WBC в тежка категория на британеца няма да бъде заложена. Камерунецът знае, че е изправен пред трудна задача да надделее над Фюри, но е категоричен, че ще направи най-голямото разочарование в историята на бокса.

„Моята мечта винаги е била да се боксирам и да се боксирам най-добре“, обяви Нгану. „Това е моята възможност да сбъдна тази мечта и да затвърдя позицията си на най-лошия човек на планетата. Всичко, което ще кажа на Тайсън засега е, че е по-добре да танцува на този ринг. Защото, ако го докосна, той ще заспи.“