Франсис Нгану е изправен пред по-трудно изпитание от повечето дебютанти в бокса, когато на 28-и октомври ще се изправи срещу световния шампион на WBC в тежка категория Тайсън Фюри. Малцина дават шанс на бившата звезда на UFC срещу Фюри, като се има предвид липсата на успех, който практикуващите смесени бойни изкуства имаха в боксовите мачове през последните години.

Нгану обаче има интересен съветник. Излезе клип, в който се вижда как легендарния Майк Тайсън му дава някои насоки как да победи Циганския цар. Общественото мнение обаче изглежда е, че всички съвети на света няма да са от полза за Нгану тази есен, тъй като Фюри започна като огромен фаворит на букмейкърите.

Фюри и Нгану трябваше да бъдат свързвани с битка повече от година, откакто Кошмара излезе на ринга и се изправи срещу Фюри след победата му с нокаут над задължителния претендент Дилиън Уайт миналия април.

Нгану има репутация на един от най-силните удари в историята на MMA и е нокаутирал съперника в 12 от своите 17 победи, така че изглежда, че има силата да се съревновава с всеки топ тежка категория в света на бокса. Човек обаче би си представил, че той ще се провали в сферата на скоростта, техниката и коефициента на интелигентност на ринга, особено срещу боец, който е толкова опитен и завършен като Фюри.