Легендата на бокса Майк Тайсън е много недоволен от мексиканската суперзвезда Саул Канело Алварес (60-2-2, 39 нокаута).  Той наскоро развали договора си с Premier Boxing Champions на Ал Хаймън. Според слуховете PBC са искали да преразгледат договора с Канело, защото не са били готови да платят договорените по-рано 35 милиона долара за всеки бой. Твърди се, че е имало опити за замяна на потенциални противници; те са предложили на мексиканеца да се бие с временния шампион на WBC, американеца Дейвид Бенавидес (28-0, 24 нокаута). Канело очаквано отказа.

А Майк Тайсън е възмутен от това. Той критикува остро Алварес за това решение.

„Не мога да повярвам на това, което току-що чух. Канело отказа 60 милиона долара за мач с Бенавидес - отличен, млад, силен боец. Какво не е наред с Канело? Страхува ли се от загуба? Не иска ли да даде на феновете битката, която искат да видят? Не искаш ли да дадеш на феновете битката, която искат?“, обяви Железния.

„Не уважавате ли наследството на всички най-велики бойци в Мексико?“ — развълнува се Тайсън. „Кой се би с най-добрите от най-добрите, независимо от парите? Това е срам за бокса, срам за Мексико. Ако бях на негово място, щях да се бия с Бенавидес и да докажа на целия свят, че няма по-силен от мен. Но той като че ли няма смелостта да го направи. Жалко, защото е наистина талантлив. Жалко, че му липсва смелост.”

Всъщност не е факт, че на Канело наистина е предложен двубой с Бенавидес. Промоутърът на Дейвид Сампсън Левковиц е единственият, който говори за това и назова сумата от 55 милиона долара. Но след като мениджърът на Алварес Еди Рейносо отрече тази информация, Левковиц по някаква причина изтри съобщението си.