Безспорният шампион в суперсредна категория Саул Канело Алварес (60-2-2, 39 нокаута) и Premier Boxing (PBC) на промоутъра Ал Хаймън прекратиха сделката си за 3 битки. Шампионът проведе само един бой според условията на договора – октомврийския сблъсък срещу абсолютния световен шампион две дивизии по-долу Джермел Чарло.

Според жунралиста Дан Рафаел в условията на споразумението в договора е посочена „ценова категория“ за битки, всяка от които е трябвало да донесе на Канело поне 35 милиона долара. През май мексиканецът планира да се бие с шампиона на WBC Джермал Чарло. Най-невероятното в тази сделка е, че бившият обединен шампион в полусредна категория Ерол Спенс беше в същата „ценова категория“.

Миналата година Showtime, който беше домакин на битките на PBC, напусна боксовия бизнес. Хаймън направи договор с Amazon Prime. Но явно е, че те категорично отказаха да платят толкова много пари на Алварес за почти предрешени битки.

Направен е опит за преговори с мексиканеца - или да се споразумеят за по-малка сума, или да сменят съперниците. Твърди се, че шефът на PBC дори е предложил да задържи Чарло като противник, но при условие, че през септември Канело се бие с временния шампион на WBC Дейвид Бенавидес. Мексиканецът очаквано отказа предложението.

Промоутърът на Бенавидес и някои други запознати твърдят, че на Канело са били предложени не 35 милиона долара, а 55 милиона за тази битка.