Легендата на ринга Ерик "Butterbean" Еш определя планирания боксов двубой между Джейк Пол и Майк Тайсън като "измама". Феновете на бойните спортове очакват сблъсъка между 27-годишния ютубър Пол и 58-годишния бивш световен шампион в тежка категория Тайсън още от март. Първоначално двойката трябваше да се изправи един срещу друг на 20 юли в нещо, което щеше да бъде революционното първо боксово събитие, излъчвано на живо по Netflix, но двубоят беше отложен поради здравословни причини, свързани с Тайсън.

Срещата беше отложена за нова дата - 15 ноември, въпреки че все още има широко разпространени опасения относно състоянието на Тайсън и разликата във възрастта на двамата от над три десетилетия. Бътърбийн обаче уверено твърди, че двамата с Пол никога няма да се бият - и никога не е имало намерение да го правят.

"Той и Тайсън никога няма да се бият", заяви бойната легенда по време на неотдавнашни въпроси и отговори на Georgia Pop and Horror Con. "Това беше измама от самото начало, само за да се издигне името на Джейк - и това се случи!“.

"Този човек, всички говорят за него. Но той никога няма да се бие с Тайсън. Те никога не са планирали да се бият един с друг, защото промоутърът никога не би му позволил да се бие с някой друг между битките. Никога - не е толкова голяма битка. Така че това е измама от самото начало."

Бившият професионален боксьор в тежка категория - чийто професионален боксов рекорд е 77-10-4 - наскоро направи собствена оферта за 1,5 милиона паунда, за да се бие с Пол на ринга. Инфлуенсърът Джейк Пол натрупа килограми преди първата си предложена среща с Тайсън, само за да свали отново тегло за сблъсъка с бившия боец на UFC Майк Пери миналия месец.

Пол се справи сравнително леко с шампиона по бойни изкуства, преди да спечели победа в шестия рунд с нокаут. И Бътърбийн последва със собствено предложение да се боксира с Пол срещу седемцифрена сума, въпреки че 58-годишният мъж оттогава заяви, че все още не е получил отговор.

"Хей, Джейк Пол, би ли се бил с мен за 2 млн. Победителят взима всичко", каза Еш в TikTok. Култовият боксьор е постигнал 57 от 77-те си победи с нокаут и много боксови ученици може би ще харесат перспективата той да се изправи срещу "Проблемното дете".

Тайсън качи поредица от видеоклипове, в които показва как се подготвя да се върне към бойната си форма преди 20 юли. Въпреки това все още имаше много опасения дали ще може да издържи осем двуминутни рунда - дори срещу инфлуенсър, превърнал се в боксьор като Пол.

Изминаха почти две десетилетия, откакто Железния Майк за последен път се е боксирал при професионални условия, въпреки че през 2020 г. той издържа осемрундова демонстративна битка срещу Рой Джоунс.

Отсъствието на Бътърбийн от ринга е значително по-малко, като се има предвид, че той окачи ръкавиците си през 2013 г., въпреки че оттогава е предприел пътуване за отслабване и говори за желанието си да проведе още един двубой.