Майк Тайсън продължава да се готви за боя с Джейк Пол през ноември. Бившият безспорен световен шампион в тежка категория ще се изправи срещу Проблемното дете в Далас, Тексас. Първоначално боят трябваше да е пролетта, но заради пристъп на язва на Железния Майк, бе отложен.

58-годишният Тайсън не е стъпвал на ринга от сблъсъка си с друга боксова икона Рой Джоунс младши през ноември 2020 г. Тайсън е уверен, че ще върне годините назад срещу Пол, който, както настоява, няма да може да го нарани.

"Мога ли да бъда честен?" попита Тайсън екипа си, докато участваше в интервю за Esquire. "Не мисля, че той може да ме нарани“.

Въпреки че не се е биел професионално от поражението си от Кевин Макбрайд през 2005 г., Тайсън е категоричен, че все още има достатъчно сили, за да се справи с Пол.

"Той не може да ме изненада с удар".

Феновете на боевете по света се чудят защо Тайсън, който е 31 години по-стар от Пол, излага здравето си на риск. Но Железния Майк настоява, че пристрастяващото чувство да вдигне ръка, а не парите, е основният мотив за последното му завръщане на ринга.

"Аз съм наркоман на славата", каза Тайсън. "Обичам хората да мислят за мен по цял ден. Предпочитам да живея кратък живот в слава, отколкото дълъг живот в неизвестност. Просто такъв съм. Това е всичко, за което започнах да се бия - да получа целия този статут. Ще го преследвам до края на живота си. Знам това. Никога няма да получа това, което искам, защото съм от онези лакоми за болка. Никога не мога да се наситя."