В момента няма индикации, че обединителната битка за всички пояси в тежка ксатегория между Олександър Усик и Тайсън Фюри е близо, но Ленъкс Люис все пак направи прогноза какво може да се случи, ако Циганския цар се изправи срещу украинеца за короната в тежка категория.

В момента Усик държи поясите на WBA, WBO и IBF, докато Фюри има шампионата на WBC. И двамата мъже са победили всички желаещи в кариерата си до момента, и двамата притежават върховно движение с крака и технически умения. Усик наскоро победи Даниел Дюбоа, докато следващият съперник на Фюри е Франсис Нгану.

Много хора в бокса се надяват, че след това пътищата са ясни за двама от най-добрите от тяхното поколение най-накрая да се срещнат на ринга и да определят краен победител. Накратко в YouTube, Люис – който е последният човек, който е бил безспорен шампион в тежка категория и първият британец след Боб Фицсимънс от 1899 г. – дава предимство на Усик, ако битката някога се случи.

„Усик не може да се приема леко. Той е безспорният шампион в тежка категория и не е губил“, обяви Люис.

След това той насочи вниманието си към прословутите тренировъчни методи на Усик, които често включват толкова умствена стимулация, колкото и физическа тренировка, но също така посочва, че Усик никога преди не се е бил с никого с размера на Фюри.

„Когато той тренира за битка, когато се боксира, има умствени и физически намеси, така че битката ще бъде страхотна. Каквото и да прави, ще дойде да спечели. Той се изправя срещу различен човек. Той не се изправя срещу 6 фута 7 човек, той се изправя срещу 6 фута 9 човек, който се боксира с лява ръкаи се движи много добре на ринга.“

След това Ленъкс Люис направи своята прогноза. „Винаги казвам, че добър малък човек побеждава добър голям човек, така че ето го.“

Какъвто и да е изходът, светът на бокса чака отчаяно битката да бъде направена, въпреки че Фюри наскоро заяви, че не се интересува от битка с Усик.