Задължителният претендент на IBF кубинският състезател в суперсредна категория Уилям Скул (22-0, 9 нокаута) избърза вчера, след като обяви двубой с абсолютния шампион в дивизията - мексиканеца Саул Канело Алварес (61-2-2, 39 нокаута).

Очевидно той не е разбрал правилно публикацията в социалните мрежи на промоутъра си, Agon Sports. Те обявиха, че са сключили сделка с Канело. В същото време подробности не се съобщават - договорено е било, че отбора на мексиканеца ще бъде първата, която ще разкаже за това.

Изглежда, че не става въпрос за битката, а за размера на възнаграждението. Това е мнението на колумниста Салвадор Родригес. Той твърди, че задължителният претендент на WBA Едгар Берланга (22-0, 17 нокаута) от Пуерто Рико вече е уведомил екипа си, че през септември ще се бие с мексиканската суперзвезда.

Не е изключено в замяна на това на Скул да бъде предложено място в картата на шоуто Канело срещу Берланга. Така например той ще се бие за вакантния пояс на временния шампион на IBF със следващия в списъка - руснака Владимир Шишкин.