Крис Юбанк Младши взе драматичен реванш над горчивия си съперник Лиам Смит със сензационен нокаут в 10-ия рунд, отмъщавайки за загубата си от ливърпулеца преди седем месеца. 33-годишният Юбанк изпрати Смит на платното в Манчестър след една минута и 45 секунди от 10-ия рунд на двубоя, който доминираше от началото до края със зашеметяващо представяне на хладнокръвен, спокоен и контролиран бокс.

Тактиката на Юбанк беше изключителна и това съвършено професионално, безмилостно ефективно и клинично представяне го показа в най-добрата му форма.

Юбанк беше загубил от Смит с нокаут в четвъртия рунд през януари, така че това беше най-сладкото отмъщение и със сигурност не повече, отколкото човекът от Брайтън заслужаваше.

За съжаление, проблеми с публиката избухнаха най-малко в два отделни случая по време на двубоя, като феновете бяха видени да се бият на трибуните, докато на ринга Юбанк се наслаждаваше на един от най-хубавите мигове в кариерата си.

Тълпата, пълна със звезди, включваше Дерек Чисора и Джоузеф Паркър, които изиграха титанична среща през декември 2021 г., когато последният спечели и запази интерконтиненталната си титла на WBO в тежка категория.

Старите противници Амир Кан и Кел Брук дори проведоха съвместно интервю на ринга преди главното събитие в знак на взаимно уважение. Това беше първият път, когато пътищата им се пресекоха, откакто се биха на тази арена през февруари 2022 г., когато бившият световен шампион Хан претърпя загуба от Брук и впоследствие се оттегли.

Бившият световен шампион в тежка категория Дейвид Хей и английските футболисти Джордан Пикфорд, Джон Стоунс и Конър Коуди също бяха на ВИП местата.

Когато Юбанк и Смит най-накрая се появиха за своята разходка до ринга, имаше чувството, че влизат в леговище на лъв. Както когато Смит победи горчивия си съперник тук през януари, ливърпулецът беше подкрепен от голяма и шумна подкрепа от родния си град.

Юбанк се срещна с редица играчи на Манчестър Юнайтед, докато те бяха на турне в Лас Вегас това лято и той се подготви за тази битка там с новия треньор Браян „BoMac“ Макинтайър. Маркъс Рашфорд беше сред онези, които го предупредиха да не губи отново от скаузъра насред Манчестър.

Юбанк беше подложен на подигравки, докато си проправяше път към ринга и дори наведе и двете си уши към тълпата, за да накара недоброжелателите си да се разпенят. Смит се наслади на по-благоприятен прием и стегнат, напрегнат и предпазлив начален рунд видя, че човекът от Ливърпул нанесе първия удар в битката с подходящ ъперкът.

Юбанк започна да работи с удара си, когато и двамата бойци започнаха да се задържат, което накара рефера да спре за кратко действието, за да говори с тях.

Във втория рунд битката започна да се движи по-гладко с по-малко задържане от двамата бойци и Юбанк започна да печели надмощие, като Смит се озова на земята в края на рунда. Но това беше падане, а не нокдаун, но самоувереността премина във вените на Юбанк, докато третият рунд се развиваше.

Той използва удара си превъзходно, за да постави Смит под натиск, преди да се наниже силен ъперкът и удар в тялото на съперника си в края на рунда.

Това, че Юбанк беше на върха, беше неоспоримо – ярък контраст с предишния им мач през януари – и той продължи да набира скорост. В четвъртия рунд енергията и убедеността на Юбанк в ударите го видяха да повали Смит на земята, като ливърпулецът загуби предпазителя на зъбите си в процеса.

Това се превърна в побой за Смит в началото на петия рунд, тъй като той получи сериозна вълна от удари. Юбанк отприщи вълна от безкрайни удари със своя съперник притиснат на въжетата.

Имаше и проблем с публиката на трибуните малко преди началото на шестия рунд, а тогава Смит поне започна да спира вълната от удари и да устои на позицията си.

Темпото на битката започна да се отразява и на двамата бойци, но Юбанк умело продължи да работи с удара си в седмия рунд. Смит изглежда беше наранил левия си глезен, затруднявайки движението му, и Юбанк приключи рунда силно, нанасяйки още бързи удари, преди двамата да разменят думи, когато рундът приключи.

Юбанк винаги се появяваше повече и насилието отново пламна по трибуните в края на осмия рунд, рунд, в който Смит отново успя да се стабилизира. Юбанк обаче набираше скорост. В деветия рунд Юбанк продължи да доминира, а Смит, със сигурност вече толкова изостанал по точки, нуждаещ се от нокаут, за да си осигури победата.

В 10-ия рунд Юбанк отново беше доминиращ, бърз и яростен поток от удари принуди играча на Ливърпул да падне на земята и го остави с окървавено лице над дясното му око. Миг по-късно битката беше спряна, тъй като Юбанк изпрати Смит отново на земята, завършвайки зашеметяващ обрат в съдбата и за двамата от предишната им среща.