Лиъм Смит и Крис Юбанк младши ще се срещнат в реванш в средна категория на 2 септември в Манчестър Арена. Боят бе официално обявен днес. Преди шест месеца двойката се изправи и започна 2023 г. с гръм и трясък, когато Смит драматично нокаутира Юбанк младши за първи път в боксовата му кариера.

Първоначално Юбанк младши трябваше да се бие с Конър Бен през октомври 2022 г. Но Бен два пъти даде положителен резултат за кломифен в два теста за забранени вещества от VADA и така двубоят беше забранен да се състои само дни преди да се проведе.

Това накара Юбанк младши да се изправи срещу Смит вместо това и той беше драматично нокаутиран в четвърти рунд. След това победеният активира клаузата си за реванш, за да форсира втори двубой, но също така отново влезе в преговори за евентуално пренасрочване на сблъсъка с Бен.

Въпреки това, ситуацията с тестовете за забранени вещества на Бен остава неразрешена, тъй като неговият случай в UKAD продължава и затова Юбанк младши сега реши да продължи с реванша срещу Смит.

 „Радвам се, че датата е определена сега и можем да очакваме с нетърпение да се отървем от този сърбеж, който се нуждае от чесане. Вече съм напълно излекуван, без контузии и очаквам с нетърпение да завърша кариерата на Крис Юбанк младши на 2 септември“, написа Смит. И добави: "Същото място, същият съперник, същият резултат".

Юбанк младши отвърна: „Няма повече извинения, няма повече отлагания. Смит не може да бяга вечно. 2 септември е денят на моето отмъщение.“