Месец след шокиращото поражение, което остави Дионтей Уайлдър без мечтания бой с Антъни Джошуа, треньорът на един от най-големите претенденти в тежка категория го призова да се оттегли. Уайлдър не успя да се справи със страхотния план за игра и солидния бокс на Джоузеф Паркър в Деня на разплатата на 23 декември в Саудитска Арабия. Паркър победи и показа, че Бронзовия бомбардировач отдавна е преминал най-силните дни в кариерата си.

Уайлдър изглеждаше колеблив в нанасянето на удари и се движеше назад през всичките 12 рунда и в крайна сметка това му костваше загуба със съдийско решение. Това е третото му поражение след две всеобхватни загуби с нокаут от Тайсън Фюри и едно равенство в епичната им трилогия от битки между 2018 и 2021 г.

Сега феновете може би виждат колко много са отнели тези състезания на Уайлдър, който след последния двубой имаше само един състезателен боксов рунд от почти две години, когато нокаутира Робърт Хелениус през октомври 2022 г.

Говорейки пред "Seconds Out", треньорът на Мартин Баколе Били Нелсън вече призова Уайлдър да прекрати кариерата си, след като е видял последното му представяне.

"Никой не го е виждал да се боксира толкова зле, колкото в този мач. Лично аз бих искал да го видя да окачи ръкавиците“, обяви Нелсън.

След това той призна, че Уайлдър е имал страхотна кариера, но обяви, че устойчивостта му на удари изглежда вече е изчезнала.

"Той имаше фантастична кариера. Краката не бяха в хармония с тялото му. Всичко изглеждаше толкова дезорганизирано. Той не изглеждаше така, сякаш може да нанесе удар".