Малко преди двубоя си с Джоузеф Паркър в края на миналата година 38-годишният бивш световен шампион в тежка категория Дионтей Уайлдър (43-3-1, 42 нокаута) призна, че е приемал аяхуаска - отвара, ентеоген и халюциноген, традиционно приготвяна от шаманите на индианските племена в Амазонка - и заяви, че тя му е помогнала духовно, като го е направила спокоен и любящ.

В крайна сметка Уайлдър загуби от Паркър по точки, с което загуби гарантиран мегасблъсък срещу Антъни Джошуа.

Британският бивш световен шампион Карл Фроч е убеден, че именно аяхуаската е оказала негативен ефект върху Уайлдър и с такова отношение той няма какво повече да прави на ринга.

"Мисля, че аяхуаска повлия негативно на представянето на Дионтей Уайлдър", предположи Фроч. „Мисля, че тя е тази, която отне инстинкта му на убиец и желанието му да нанесе щети на противника си. Мисля, че го е отпуснала твърде много, а това не е добре за един боец. Накратко, това беше лош ход от негова страна".

"Мисля, че Уайлдър трябва да се оттегли за момента", казва Фроч."Той загуби от Джоузеф Паркър, който загуби от Дилиан Уайт, хайде. Той е спечелил достатъчно пари и сега е в контакт с духовната си страна. Това го е успокоило, но той вече няма отношението на боец".