Много се говори за двубой на Антъни Джошуа с Дионтей Уайлдър, но тази седмица треньорът на американеца Малик Скот заяви, че британецът не иска да се бие - коментар, с който промоутърът Еди Хърн явно не е съгласен. Сагата между Джошуа и Уайлдър продължава цяло лято. Говори се усилено, че в края на тази или началото на следващата година ще бъде следващият мач и за двамата мъже, въпреки че Анди Руис Младши също изглеждаше в списъка с кандидати за двубой с Бронзовия бомбардировач.

Наскоро Скот назова двама потенциални съперници, срещу които неговият човек би могъл да се изправи следващия път, и нито един от тях не беше Джошуа, а в едно интервю промоутърът на Джошуа Хърн заяви, че битката няма да се състои преди март или април най-рано. В разговор с FightHype Хърн отговори на коментарите на Скот, че Джошуа би бил добре, ако изкара цялата си кариера, без да се изправи срещу Уайлдър.

„Малик Скот говори толкова много глупости“, обяви Хърн. „Той също така каза, че това е моя грешка. Ние дори не сме участвали в преговорите. Ситуацията е такава, че ни беше предложена сделка, която ние приехме. Не е моя вина сега, че след отпадането на варианта Саудитска Арабия, алтернативите не са близо до това, което беше в първото предложение“.

След това Хърн заяви, че не се интересува от Уайлдър и смята, че нокаутьорът от Алабама не иска да се бие. „Ние също така сме на линия за потенциален двубой срещу Филип Хъргович за титлата на IBF или ще видим какво ще се случи с Ото Валин. Не ми пука за Дионтей Уайлдър. Той си има свои проблеми, човекът не се е бил от година, а последната му битка (нокаут в първия рунд на Роберт Хелениус) беше 40 секунди, така че мисля, че той наистина не иска да се бие“.