Очаква се през октомври за втори пореден път да се бият най-добрите в тежка категория - Олександър Усик (22-0, 14 нокаута) и Тайсън Фюри (34-1-1, 24 нокаута). Първият бой бе п през уикенда и завърши с победа на боксьора от Украйна с разделено съдийско решение.

Бен Дейвисън, бившият треньор на Тайсън и настоящ наставник на бившия лидер в дивизията Антъни Джошуа (28-3, 25 нокаута), обяви кой ще бъде избора на Ей Джей при невъзможността да срещне Фюри или Усик.

"Мисля, че ако не получим Фюри или Усик, Джоузеф Паркър е следващият най-добър боксьор в дивизията и този, който заслужава да се бие с Джошуа. Той вероятно е и най-забележителният от останалите бойци. Особено като се има предвид, че и Антъни, и Джоузеф са в страхотна форма в момента. Какво мислите за това?"

Забавно е, че Дейвисън малко след това изтри поста си в социалните мрежи. Възможно е треньорът да си е спомнил, че Джошуа вече има потенциален съперник - той ще се бие с новокоронования световен шампион на IBF през септември. Очаква се Филип Хъргович от Хърватия и Даниел Дюбоа от Великобритания да се бият за вакантния пояс на IBF на 1 юни в Рияд, Саудитска Арабия. През септември победителят от този сблъсък трябва да се срещне с Джошуа в Лондон (Англия).

Възможно е нещата да не се развият по план - екипът на Усик ще подаде молба до IBF преди реванша с Фюри. Джошуа и Паркър вече са се срещали - през 2018 г. в обединителен мач Антъни победи Джоузеф със съдийско решение в толкова равностоен двубой.