Украинският боец Василий Ломаченщо не срещна проблеми и спечели с единодушно решение битката с Джамейн Ортис. Мачът от лека категория в Медисън Скуеър Гардън в Ню Йорк завърши с резултат 115-113, 116-112 и 117-111 в полза на Ломаченко, който нанесе първо поражение на Ортис в кариерата.

В първи рунд Ортис атакува агресивно с левачката и отвори аркада на дясното око на съперника. Това даде увереност на американеца, който бе подкрепян солидно и от публиката в Ню Йорк.

Ломаченко опита да отвърне в четвърти рунд и атакува доста повече. С наближаването на последните рундове Ломаченко започна да атакува повече. Той бе много по-активен от съперника си в края. Ортис остана на крака до края, но съдиите дадоха победата на Ломаченко.

Решаващи се оказаха последните 3 рунда, които категорично бяха в полза на украинеца. Ломаченко, който има титли в три различни категории и два олимпийски златни медала в кариерата си, вече е със 17 победи и 2 загуби на професионалния ринг. Това е първото поражение от 18 мача за Ортис, като един от тях е определен като равен.