Три седмици преди двубоя между Саул Канело Алварес и Генади Головкин казахстанецът знае, че ще има много неща, различни от предишните два двубоя, така че очаква много изненади, когато се изправи срещу безспорния шампион в суперсредна категория, и ще се опита „да му откъсне главата“, когато се срещнат на 17 септември в T-Mobile Arena.

Много са аспектите, които ще бъдат определящи в този двубой - от мотивацията на Канело Алварес да нокаутира Головкин до желанието му дори да го отстрани и да покаже защо е един от най-добрите бойци днес.

Головкин ще се бие за първи път в категория до 76 кг, след като беше един от най-доминиращите шампиони в средна категория, а на 40 години знае, че пенсионирането може да е близо, но не иска да говори за това. Той ще излезе на ринга за първи път като състезател на неговата промоутърска компания GGG.

Головкин уверява, че скоростта и силата му ще бъдат определящи, но знае, че много неща ще се променят в сравнение с предишните два двубоя, защото "този двубой ще бъде в различно тегло и отношението му ще се промени", така че очаква изненади в T-Mobile Arena.

Канело и Головкин вече се изправиха два пъти един срещу друг, като първият двубой завърши наравно през септември 2017 г. , а година по-късно мексиканецът спечели с мнозинство. Това бяха 24 трудни рунда, дори казахстанецът каза, че бил заслужавал да спечели, но тази битка на 17 септември ще бъде различна и това го мотивира.

"Не черпя никаква мотивация от предишни битки", заяви Генади Головкин, който допълни, че това е напълно нова битка, нищо от случилото се в предишните два двубоя няма да бъде фактор и той ще се стреми най-накрая да победи мексиканеца в една от най-очакваните трилогии през последните години.