Генади Головкин призна, че е близо до края на кариерата си. Казахстанската звезда се готви за трети мач срещу Канело Алварес. Боят им е на 15 септември в Лас Вегас. Головкин вече два пъти срещна Алварес, като първата среща завърши със скандално равенство, а при реванша съдиите отсъдиха победата на Алварес.

Головкин сега е на 40 години и е постигнал повечето от амбициите си. Поражението от Канело е единствената загуба в кариерата на казахстанеца.

„Ще се оттегля скоро така или иначе. Независимо от мача с Алварес“, заяви Головкин пред вестник „Сън“. „Нека да не се залъгваме. Аз съм на 40 г. и съм близо до пенсиониране. Нямам лоши чувства към Алварес. За мен той е просто един спортист, още едно човешко същество, един боксьор. Имахме нормални отношения, но после той стана известен, стана голяма звезда и това промени донякъде нещата“.

Макар и на 40 г. Головкин показа класата си като нокаутира Риота Мурата в поледния си мач, за да обедини титлите в средна категория. Сега обаче има шанс да вземе титлата в супер средна в боя срещу Алварес, който държи всички пояси там и ги защити в посления си мач срещу Кейлъб Плант миналата година.