Генади Головкин обяви, че няма намерение да се отказва от бокса след мача с Канело Алварес в събота. Двамата се срещат за трети път, като мексиканеца спечели веднъж по точки, а другият мач бе определен като равенство. Головкин е на 40 г. и мнозина смятат, че ако загуби отново от Алварес, ще трябва да се откаже.

„Трилогията е голямо нещо. Много е трудно да уговориш реванш, камо ли трети мач. Това, че има трети бой, означава, че хората искат да ме гледат, а това е най-хубавото нещо в бокса“, заяви Головкин.

Единствената си загуба до тук в кариерата казахстанеца записа срещу Алварес, с когото преди бяха приятели и спарингпартньори. Головкин спечели всичките си други 42 мача на профиринга, с изключение на двата с Канело.

„Имам планове за след мача. Какво ще кажа, ако ми предложат четвърти мач с Канело? „Защо не!“ Имам толкова много планове, Мексико, САЩ, Австралия, може би дори мач в Казахстан. Имам много опции. Според вас се отказах преди 3 години, нямам намерение да спирам“, допълни Головкин.