Канело Алварес показа как сваля усилено килограми преди битката с Генади Головкин тази събота. Мексиканецът пусна клипче, в което изстисква огромно количество пот от дрехите си в сауната, готвейки се за трети сблъсък с казахстанеца.

Двамата се биха за първи път през 2017, когато съдиите отредиха равенство, а гоина по-късно Алварес спечели по точки, като мнозина останаха с усещането, че Головкин е трябвало да победи.

Пълната колекция от пояси на Канело, която той попълни след победата над Кейлъб Плант през ноември миналата година, е заложена в боя с Головкин тази събота в Лас Вегас.

Канело публикува видео в Инстаграм, в която от костюма му в сауната се лее изумително количество пот. Той придружи кадрите с думите „Щастлива бойна седмица“.

В последния бой на Канело срещу шампиона в лека-тежка категория Дмитрий Бивол, мексиканеца загуби едва за втори път в професионалната си кариера. Първата загуба бе през 2013 г. от Флойд Мейуедър.

Головкин пък е от другата страна като трябва да трупа килограми, след като прекара цялата си кариера в средна категория. Казахстанецът е шампион на IBF и WBA в средна категория, докато Алварес е безспорен шампион в суперсредна. Мексиканецът е единственият боксьор победил до тук Головкин в кариерата на 40-годишният казахстанец.