Тайсън Фюри не оставя нищо на случайността и се готви сериозно за битката за безспорната титла в тежка категория с Олександър Усик. Циганския цар показа целия си щаб и хората, които му помагат в подготовката. Той се обградил с някои наистина висококачествени левичари, с които да тренира.

Левичар №1 на планетата в полутежка категория Джай Опетая трябваше да напусне лагера в Рияд, тъй като сега има двубой в програмата на 17 февруари и трябва да се подготви специално за реванша си с Мариус Бриедис. Но отборът на Фюри все още е пълен с неортодоксални таланти от цял свят.

Включително най-вълнуващият британски талант, южноафриканския аутсайдер, който почти нокаутира гиганта Даниел Дюбоа, и един огромен непобеден канадец.

Ето и кои са спаринг партньорите на Тайсън Фюри:

Алексис Бариер, Канада, 28-годищен, левичар. Рекорд: 11-0 (9 нокаута)

Най-малко известният член на новото братство на Фюри, но с привличаща вниманието форма и ранен рекорд. Високият метър и осемдесет сантиметра квебекски боксьор се превърна в професионалист през 2021 г. и се устреми към двуцифрен брой победи.

Бариер се е боксирал извън Канада само няколко пъти - като аматьор и професионалист - но вече изглежда като у дома си сред клана на Фюри в Саудитска Арабия. Боксьорът, който не е толкова известен, е с един сантиметър по-висок от Усик и много сходен като тегло с украинеца.

Въпреки че се бори да си създаде голямо име, досега Бариер е правил спаринги с утвърдени имена като Филип Хъргович и Оскар Ривас.

Кевин Лерена, Южна Африка, 31-годишен, левичар. Рекорд: 30-2

На този боец от Йоханесбург би му било простено да мрази британските боксьори след жестоката загуба от Даниел Дюбоа през декември 2022 г. Двамата се биха в картата на трилогията на Фюри с Дерек Чисора.  Лерена обаче създаде проблеми на Дюбоа, като го тресна в слепоочието и го прати на платното три пъти в началните рундове.

Тогава треньорът Шейн Макгиган свърши превъзходна работа, като помогна на Дюбоа да се възстанови, и той постигна победа с нокаут в третия рунд. Лерена се завърна с две победи миналата година и е с перфектни размери и стойка, за да имитира Усик.

Тежките му ръце и твърдата му решителност също ще го превърнат в идеален тренировъчен партньор, с когото Фюри да работи заедно.

 

Моузес Итаума, Англия, 19-годишен, левичар. Рекорд 7-0

Кой 19-годишен младеж мечтае да се бие с Тайсън Фюри за Коледа? Само някой специален. През септември необикновено талантливият тийнейджър каза: "Знам, че всички искат да видят битката между Фюри и Усик за всички пояси, но аз наистина я искам само за да се надявам, че ще имам възможност да направя спаринг с Тайсън. Не съм полезен за битката с Нгану, но мисля, че съм идеален за тази с Усик, така че се надявам скоро да отида и да се уча от него."

Благодарение на мениджъра Франсис Уорън Итаума в момента е в Рияд, където имитира всички умения и заплахи, които Усик представлява за Циганския цар, докато се подготвя за осмия си професионален двубой. След като Опетая вече е отстранен, Итаума вероятно е повишен в редиците на спаринг партньорите.

Това ще бъде великолепно обучение за детето-чудо от Кент, което стана задължителен претендент за английската титла и планира да управлява тежка категория след края на ерата "Фюри-Усик-Джошуа".

Останалата част от отбора на Фюри

Кристиан Блекблок - треньор по силова подготовка и кондиция

Грег Мариот - специалист по храненето

Мат Тоуи - терапевт по спортен масаж

Исак Лоу - партньор в тренировките и братовчед

Йелена Мърдженович - бивша шампионка на WBC в супертежка категория и партньор в тренировките

Джо Макгинес - Непобеден кандидат за титлата в категория перо