Носителят на титлата на WBC в тежка категория Тайсън Фюри (33-0-1, 24 нокаута) даде интервю за местен канал в YouTube за бокса. Циганския цар приключва тренировъчния си лагер за двубоя си на 28 октомври срещу бившия шампион на UFC Франсис Нгану и даде изненадващо откровено интервю за предстоящия двубой. Фюри разказа за подготовката си, говори за откритата тренировка на Нгану с Майк Тайсън, коментира мнението на Железния Майк и на бившия шампион на UFC

„Нямам търпение да се прибера у дома при съпругата и децата си. По времето, когато ще се състои двубоят, ще съм бил на лагер в продължение на 12 седмици. С нетърпение очаквам да се прибера у дома. Имам новородено бебе, което съм виждал четири пъти, откакто се е родило. Така че с нетърпение очаквам да се прибера у дома, за да прекарам време с децата си“, обяви Фюри.

- Ще се биете с Франсис Нгану. Спомням си, че на първата пресконференция казахте, че сте дебел като прасе. Определено мога да кажа, че сте отслабнал, изглеждате във фантастична форма, в която сме свикнали да ви виждаме в битките. Значи приемате всичко сериозно, защото някои хора смятат, че не го правите.

- Защо някой би си помислил, че не приемам битката сериозно? Плащат ми много пари, за да изляза на терена и да направя шоу, да се бия. И срещу мен има опасен човек, който ще се опита да ми пръсне мозъка и да ми отнеме всичко, което имам. Всеки, който си мисли, че няма да се подготвя подобаващо за битка от такъв мащаб, е глупак. Пълен идиот.

- Много се говореше, след като той направи открита тренировка с Майк Тайсън, на която работиха върху краката си. Мислите ли, че го е правил само за да не може да ви покаже нищо?

- Знаете ли какво? Лапите не отвръщат на удара и това е истината. Виждал съм много хора, които ярко се изявяват с краката си. Лапите не означават нищо. Започнах да работя върху лапите си едва в началото на 30-те си години. Така че не му обръщам много внимание. Той ще излезе голям, силен и смел. Има какво да доказва. Приемам го на 100 процента сериозно. Без значение с кого ще се бия следващата събота, така или иначе не бих могъл да тренирам по-усилено. Той ще получи най-добрия Тайсън, във върхова форма. Имах дълъг лагер, защото отново имах дълга почивка. Това бяха 10 месеца, в които не разбирах, не знаех какво ще правя, дали ще се бия отново. И след това ми отне дълъг лагер. За първи път от години направих 12-седмичен лагер. Обикновено не тренирам 12 седмици за битка, обикновено тренирам пет седмици“

 - Майк Тайсън заяви на промоцията, че вкарва в съзнанието на Франсис мисълта, че се изправя срещу най-великия боксьор в тежка категория в историята. Какво ви хрумна, когато чухте това?

- Мненията на всички тези хора наистина не означават нищо за мен. Кой е най-великият в историята? На кого му пука за това? Защото няма такова нещо като най-велик за всички времена. То е толкова гадно, колкото и паунд за паунд. Нереалистично е, а е просто нечие мнение. Така че наистина не ми пука за това кой е най-добрият в историята. Всичко това е нереалистично. Не можеш да се бориш с някого от миналото. Можеш да се бориш само с хора от днешния ден. Ако победиш тези хора, това е всичко. Ако искаш, се биеш със следващия. Ако загубите, се връщате назад, възстановявате се и опитвате отново. Ако не го направиш, слагаш край на кариерата си. Така че всичко това "най-великият за всички времена", "най-великият боец" и други подобни неща всъщност е нищо. Никога няма да се интересувам от това. Това е просто нечие мнение.

- Някакви последни думи за Франсис преди седмицата на битката?

- Не е нужно да казвам нищо на Франсис. Той е много благословен човек. Той е щедро благословен от Бога, защото Бог е казал: "Какво има човек, което да не му е дадено?" И отговорът на този въпрос е: "Нищо". Защото всичко, което имаме, ни е дадено. Така че той очевидно е направил нещо правилно и заслужава всяка стотинка, която получава. Надявам се да продължи и следващия път да спечели 10 пъти повече от това, което печели.