Около месец преди сблъсъка на Тайсън Фюри с бившата звезда на UFC Франсис Нгану британецът е получил съобщение от треньора на Нгану - Майк Тайсън. Бившият безспорен световен шампион в тежка категория Тайсън помага на Хищника да се подготви за двубоя в Рияд, който ще бъде неговият професионален боксов дебют.
В неотдавнашно интервю за ESNews Железния Майк пожела на Фюри късмет, макар да го предупреди, че на 28 октомври го очаква "тежка вечер".

"Хей, късмет, братко. Тренирай усилено, защото те чака тежка вечер!"

Въпреки коментарите на легендарния Тайсън, консенсусът сред феновете, специалистите и бойците в света на бокса е, че това няма да бъде особено трудна вечер за Циганския цар. Фюри е огромен фаворит на букмейкърите, а победата на Нгану би се превърнала в може би най-голямата изненада в историята на тежка категория.

Макар че роденият в Камерун боец несъмнено да е силен и е известен като най-силния ударе в ММА, малцина вярват, че той ще има скоростта или хитростта да се справи с Фюри, който е хлъзгав дори срещу най-добрите в света на бокса. Събитието предизвика критики от страна на някои наблюдатели, като според мнозина то не е нищо повече от парична печалба за незначителен двубой. Дори титлата на Фюри не е заложена в битката, защото Нгану не е класиран в боксовата организация.