Бившият безспорен световен шампион в тежка категория Майк Тайсън е участвал в някои от най-запомнящите се мачове в дългата и богата история на дивизията - от зашеметяващата загуба от Бъстър Дъглас до противоречивата серия от два боя с Ивендър Холифийлд. Поредицата в началото на кариерата на Тайсън, в която той унищожи хора като Тревър Бербик, Пинклон Томас и Лари Холмс, и включваше някои от най-впечатляващите изпълнения на тежка категория през този век.

Въпреки това Железния Майк посочи представянето на един от настоящите шампиони като може би най-великата проява на тежка категория, която спортът някога е виждал. В интервю за „Дейли Мейл“ Тайсън отправи възможно най-високите похвали към носителя на пояса на WBC Тайсън Фюри за победата му над Дионтей Уайлдър през 2020 г., във втория бой от паметната им трилогия.

"Мисля, че това беше едно от най-великите изпълнения, ако не и най-великото за всички времена. Тези момчета наистина го правят за бокса, той и г-н Уайлдър. Те правят бокса."

При цялото си възхищение от Фюри, Тайсън в момента се опитва да формулира план за победата над него, тъй като тренира бившия шампион на UFC Франсис Нгану за кросоувър двубоя с Циганския цар, който ще се състои в Саудитска Арабия на 28 октомври.

Според повечето хора Нгану може да има в ъгъла си Кюс Д'Амато, Фреди Роуч и Мани Стюард и това пак няма да е достатъчно, за да му даде реален шанс да победи Фюри. Ако Фюри се справи с Хищника по удобен начин, както се очаква, го очаква битка за безспорната титла  срещу Олександър Усик.