Феновете на бокса за пореден път обвиниха Флойд Мейуедър в това, че е нагласил развоя на демонстративен мач. В събота вечерта легендарния американец нокаутира във втори рунд японеца Микуру Асакура. Запалянковците обаче намериха кадри според които решаващият удар, който прати ММА боеца на земята в несвяст, въобще не попада в целта.

Сред боксовите фенове отдавна има спорове, че Парите наглася своите демонстративни мачове откакто се оттегли от спорта през 2017 г. Подобни слухове имаше и след първия му демостративен мач след оттеглянето – пак в Япония през 2018 г. Тогава Мейуедър свали кикбоксьора Таксин Насукава три пъти и екипа на японеца хвърли кърпата.

След мача в събота Мейуедър обясни, че не последния удар е бил решаващ, но един друг по-рано в мача. „Стават такива неща. Исках да се боксирам още. Макар ударът, който направих в края на рунда да не бе толкова силен, се оказа достатъчен. Според мен един удар няколко удара по-рано бе ключовия“.

Самият Асакура обяви, че не помни последното кроше. „Това е удар от най-силният боксьор в света. После не ми беше много ясно какво става. Загубих, но пък се пробвах срещу най-добрият удар в света“, заяви японецът.