Флойд Мейуедър може да се отказа от професионалния бокс отдавна, но все още може да печели на ринга. Демонстрира го с нокуат във втори рунд срещу японския ММА боец Микуру Асикура снощи. Легенадрият 45-годишен боксьор не случайно носи прякора Парите. Всичко, до което се докосне, се превръща в пари. Така бе и в демонстративния мач в Саитама.

Мейуедър и Асикура трябваше да се бият в 3 рунда, но още в последните секунди на втория, американеца нокаутира противника. Така за по-малко от 6 минути Парите си заработи хонорар от 20 млн. долара, както твърди Марк Раймонди от ESPN.

Това бе четвърти демонстративен бой на Мейуедър, откакто се оттегли след битката с Конър Макгрегър през 2017 г. В профибокса Парите има 50 победи от 50 мача, плюс още 4 победи в демонстретивните мачове след това.

Следващият съперник на Мейуедър е ютуб звездата Деджи, който е брат на друг подвизаващ се на ринга инфлуенсър – KSI. Миналият месец Деджи записа първата си победа на ринга, а сега ще срещне Мейуедър през ноември в Дубай.