Флойд Мейуедър твърди, че ще се бие с Джейк Пол като професионалист, ако боксьорът, който изгря като YouTube сензация, се съгласи да съответства на текущото му тегло.

Мейуедър се оттегли от професионалния бокс, след като увеличи непобедения си рекорд до 50 битки срещу ММА звездата Конър Макгрегър през 2017 г. Оттогава той участва в демонстративни битки и последно победи Микуру Асакура в Япония.

Междувременно Пол ще се завърне на ринга в двубой от висок профил със звездата на UFA Андерсън Силва следващия месец, след като си взе известно време почивка след победата си над Тайрън Уудли през декември 2021 г. Мейуедър критикува качеството на опонентите на Пол и каза, че би заложил непобедения си рекорд, за да се изправи срещу сензацията в YouTube в професионален двубой. Говорейки пред TMZ, Мейуедър каза: „Мисля, че  Джейк Пол веднъж беше на подкас и говори по темата и каза, че не иска да прави демонстрация срещу Флойд Мейуедър. Пол твърди, че иска само истински битки. И разбира се, не мога да кача много килограми, но ще се бия с него в истинска битка, ако той се съгласи на това тегло и категория (които е Мейуедър).

Джейк Пол не се забави с отговор и заяви, че би нокаутирал Флойд в 6 рунда.