Тайсън Фюри отхвърли приказките за пенсиониране, след като отложи безспорната битка в тежка категория с Олександър Усик. Циганския цар вече не може да присъства на датата 17 февруари, след като получи оромна рана на веждата по време на спаринг. Боят бе пренасрочен за 18 май, но много експерти и фенове се съмняват дали той някога ще се бие отново.

Шампионът на WBC вече директно отговори, като каза, че има сделка за две битки с Усик и планира да се изправи срещу Антъни Джошуа, и Франсис Нгану, преди да окачи ръкавиците.

„Чувам да се говори за хора, които казват, че трябва да се пенсионирам или скоро ще се пенсионирам, или каквото и да било. Няма да се пенсионирам никъде. Имам две битки с Усик, за безспорната титла. Два пъти. После ще се бия с AJ поне веднъж, може би два пъти, ако има реванш, ако иска след първия побой, който ще му нанеса. И тогава ще се бия отново с Нгану. И това е само за начало. Така че има пет малки битки, с които да събудите апетита си. Няма да ходя никъде. Никъде. Аз съм на 35 години в разцвета на живота си.”

Фюри-Джошуа е много търсен бой, особено от британските фенове. С нетърпението на Фюри, което вече бе демонстрирано и Джошуа, който каза подобно нещо наскоро, изглежда, че „Битката за Британия“              , може да се случи.

Нгану направи първия си боксов мач в кариерата срещу Фюри и издържа всичките 10 рунда, като дори прати в нокдаун Циганския цар. Съдиите присъдиха победата на Фюри, но явно Нгану може да има още един шанс срещу този противник. Първо обаче има бой с Антъни Джошуа на 8-и март.