Бившият световен шампион в супер средна категория Карл Фроч призова да не се надяваме много, че битката за абсолютната световна титла в тежка категория между Тайсън Фюри и Олександър Усик ще се проведе на 18 май. Боятн трябваше да бъде на 17 февруари, но бе отложен заради рана, която получи британеца по време на тренировките. Това е поредното отлагане на боя, който първоначално се чакаше през април миналата година.

„Дата, която обявиха, е наистина удобна“, казва Фроч. „Всички са разстроени, ядосани и депресирани, че тази битка за титлата абсолютен шампион няма да се състои. И така, какво правят? Посочиха датата 18 май. Но нека да помислим малко. Те ни дават нещо, за което да говорим, поддържат мечтата жива и държат всички фенове развълнувани."

„Тази дата беше извадена от нищото и мисля, че ни продават глупости, защото не можете да кажете 18 май, без да знаете какво ще прави Фюри през следващите два месеца и как окото му ще се излекува. Чудесно е, че имат дата и са я определили и все още искат да се случи, но честно казано, не чувствам нищо, когато го чуя. Едва ли ще има такъв бой“.