Промоутърът Еди Хърн смята, че Антъни Джошуа задължително трябва да победи Джърмейн Франклин на 1 април, и че той наистина е „нервен“ за тази битка. Франклин беше избран за нзавръщането на Ей Джей на ринга след двете поражения от Усик. Това трябва да е бой, който да подготви Джошуа за реванша си с Дилиън Уайт.

Странното в това е, че Франклин се боксира с Уайт и официално загуби, но всъщност бе по-добрия на ринга. Джошуа и Франклин ще се срещнат на 1 април в двубой от 12 рунда на DAZN в O2 Arena в Лондон. Хърн връща Джошуа в по-малка зала, в която се справя добре, записвайки рекорд от 6-0 с 6 нокаута. Джошуа никога не е губил бой в O2 Arena и нито един опонент не е успял да премине седмия рунд срещу него, когато се е изявявал там.

Хърн е близък приятел с бившия шампион в тежка категория Джошуа и призна, че го боли като гледа какво се случва с него през последните четири години, губейки битки, които трябваше да спечели срещу Анди Руис младши през 2019 г. и Олександър Усик през 2021 г.

„Говорите за това като за лесна битка за Антъни Джошуа? Въобще не е така. Нека да разгледаме фактите. Той идва след две поражения от Усик. Видяхте емоционалната страна на Ей Джей след двубоя“, каза Еди Хърн пред DAZN Boxing.

„Франклин е пълен с увереност след битката с Дилиън Уайт. Това е голям момент за кариерата на Антъни Джошуа. Той трябва да спечели на 1 април. Франклин е добър боец, който ще дойде добре подготвен. Наистина се надявам, че той може да изнесе представление на 1 април, защото вярвам, че той все още е в разцвета на силите си. Ей Джей е толкова отдаден на спорта. Той просто обича да се състезава. Задължително трябва победи Джърмейн Франклин. Ако може да го направи със стил, ще е още по-хубаво“.