Антъни Джошуа каза, че е загубил "възхищението и уважението" от легендите в бокса след загубата на титлите - но е приключил с опитите си да се доказва пред другите. Джошуа се завръща на ринга 1 април срещу американеца Джърмейн Франклин след последователни загуби от Олександър Усик.

Ей Джей сдаде обединените титли в тежка категория на Усик през септември 2021 г. и не успя да си ги върне в реванша със Саудитска Арабия през август миналата година. Тактиката и начинът на мислене на олимпийския шампион от 2012 г. бяха поставени под въпрос от експерти в играта.

Това остави Джошуа озадачен, но суперзвездата в тежка категория приключи с преследването на признанието на другите. Той каза на Спенсър Оливър от talkSPORT: „Обичам тази индустрия, уважавам бокса толкова много, защото го правя и знам какво е необходимо. И е лудост да си помисля, че много от легендите, на които се възхищавам, и хора, на които гледам, сега правят подкасти и всъщност мога да вляза онлайн и да чуя какво имат да кажат. Правех много от това, за да се опитам да спечеля уважението и възхищението на хората, на които се възхищавам И когато загубих коланите, просто почувствах, че възхищението и уважението от страна на легендите на играта просто бяха си отишли с титлите ми“.

„Беше трудно за преглъщане и сега съм просто на място, където вече си мисля само По дяволите всички, правя тази гадост за себе си. Вече няма да минавам през тези лай.а. Ще направя това и ще направя онова.“

33-годишният Джошуа е без победа от декември 2020 г., когато нокаутира българския ветеран Кубрат Пулев. И след поражението си от Усик, Ей Джей се раздели с треньорския си екип, за да се свърже с Дерик Джеймс в Тексас.

Дори промоутърът му Еди Хърн предупреди да очакваме изцяло нов Джошуа, след като завърши своя лагер далеч от дома за първи път. Но самият боксьор каза: „Ще видим ли нещо различно? Не можеш да кажеш това наистина. Ще вляза там и ще направя това, което правя, по дяволите, и ще спечеля тази победа. Това е, върху което се фокусирам. Оставете ме да вляза там и да си свърша работата, ще дам всичко от себе си, аз съм добър боец“, завърши Джошуа.