Еди Хърн, промоутър на Антъни Джошуа, призна, че неговия клиент е загубил голяма част от интереса на публиката. Двукратният световен шампион загуби три от последните си 5 мача на ринга и вече не е любимеца на феновете. Макар само на 33 г., мнозина смятат, че боя му с Джърмейн Франклин на 1-и април е от огромно значение за кариерата му. Особено след двете поредни загуби от Олександър Усик.

Но Джошуа ще тръгне по пътеката нагоре - която той се надява да бъде път обратно към борбата за световната титла - на 1 април със задължителен двубой срещу Джърмейн Франклин в O2. Макар преди време Ей Джей да разпродаде стадионите на Уембли и Тотнъм, все още има хиляди непродадени билети за залата с капацитет 20 000 зрители в Източен Лондон.

И неговият промоутър в Matchroom Boing Хърн смята, че последователните загуби от Усик са повлияли на Джошуа в комерсиален план.

„Той идва след две поражения, така че, разбира се, няма да бъде със същото търсене в търговската мрежа, с което беше при победата над Владимир Кличко пред 90 000“, каза Хърн пред ESBR Boxing. „Но той е страхотен боец, той е един от най-добрите в тежка категория в света. Чувствам, че той все още може да бъде най-добрият тежка категория в света."

Бившият шампион в тежка категория обаче иска да се върне в борбата за титлата и започва нещата с интересен сблъсък срещу Франклин. Роденият в Мичиган боец ​​загуби със съдийско решение срещу Дилиън Уайт в края на 2022 г., но мнозина смятаха, че е направил достатъчно, за да спечели битката.

Ако Джошуа победи Франклин, реванш с Уайт, когото той нокаутира през 2015 г., ще бъде следващата стъпка най-вероятно. Кариерата на Джошуа обаче е заложена на карта, така че той не може да бъде спокоен за боя с Франклин. 29-годишният американец ще се стреми сам да се доближи до бой за титлата в тежка категория и победа над Джошуа би му донесла нова слава в САЩ.