Антъни Джошуа не може да избере победител между Тайсън Фюри и Олександър Усик, но подкрепя един от тях, за да стане първият безспорен шампион в тежка категория след Ленъкс Люис. Притежаването на четирите пояса беше ясна цел в кариерата на Джошуа, но поредните загуби от Усик, който преди това постигна статут на безспорен шампион в полутежка категория, може би сложиха край на тази мечта завинаги.

Сега Усик притежава титлите на WBA, WBO и IBF, които отне от Ей Джей, и се бие за пояса на WBC на Тайсън Фюри. Боят помежду им е на 17 февруари.

Макар някои да смятат, че Джошуа ще подкрепи британеца с надеждата един бъдещ сблъсък - може би със световна титла на линия - да не загуби блясъка си, той разкри пред TNT Sports, че подкрепата му е твърдо на страната на бившия му опонент Усик.

„Не знам кой ще спечели, но така или иначе съм в отбора на Усик. Има уважение, но Фюри е казал много лоши неща за мен. Никога няма да стискам палци за някой, който не ме уважава. Това би ме превърнало в луд, а аз съм доста здравомислещ. Така че съм за човека, който ми показва уважение“.

Запитан дали все още би искал да се изправи срещу Фюри, ако Усик спечели, Джошуа отговори с "да", но времето изтича.

„Заради фактора забавление, да. Но това малко се проточва. Те ще имат два боя. Първият и след това реваншът. Може би това ще са единствените два двубоя на Фюри през следващата година. Надявам се, че ще успее да се промъкне в края на годината с мен, но това ще го проточи с още дванадесет месеца, преди да видя Фюри. Но така или иначе ще имаме Уайлдър или Паркър. Имаме и други големи битки“.

Джошуа се завръща на ринга на 23 декември срещу Ото Валин. Ако той и Дионтей Уайлдър, който се изправя срещу Джоузеф Паркър в една и съща вечер, надвият, се очаква да се сблъскат на 9-и март догодина.