Тайсън Фюри се изправя пред битката на живота си на 17 февруари - исторически сблъсък за безспорната титла срещу непобедения шампион Олександър Усик. Към момента британеца разполага с девет седмици и половина, за да се подготви за коварния украински левичар, който се стреми към втората в кариерата си безспорна титла с четири пояса, след като го направи в полутежка категория.

Първоначално двубоят беше насрочен за 23 декември - сега той е заменен с интригуваща карта в тежка категория - но по-тежкият от очакваното двубой на Фюри с дебютанта в бокса Франсис Нгану го накара да се нуждае от почивка и възстановяване.

Вече подписан и подпечатан за февруари в Рияд, Саудитска Арабия, Усик започна тренировъчния си лагер във Валенсия, Испания. След кратка почивка след победата на Нгану с поделено решение, подготовката на Фюри вече е в ход в Моркамб, Великобритания.

Циганският цар вече тренира и явно го прави с непобеденият ирландец Томас Карти, който сподели снимка на двамата от залата за тренировки.

С напредването на лагера спаринг партньорите на всеки един от тях ще представляват голям интерес за феновете. Нито един от двамата не е лесен за подражание, а мнозина са опитвали и са се проваляли в миналото.

От страна на Фюри имаше разговори с непобедения боксьор от полутежка категория Джай Опетая - който сега също ще се бие в декемврийската карта - но засега не е известно кой може да помогне на Усик да пресъздаде височината и обхвата на Циганския цар.

Подготовката е може би по-важна от всякога за този двубой. Битката ще бъде шахматен мач между двама елитни бойци, а Фюри напоследък е обвиняван, че не приема лагера толкова сериозно, колкото някога - нещо, което той твърди, че не е вярно. Снимката от залата е добър знак и за онези в спорта - а те са малко - които смятат, че битката все още може да бъде отложена, въпреки че бе обявена официално.