Антъни Джошуа е бил предупреден от свой яростен съперник, че ако се бие срещу Дионтей Уайлдър, ще "подпише края на живота и кариерата си". Джошуа и Уайлдър са свързвани с двубой, откакто и двамата станаха шампиони в тежка категория преди повече от 6 години. В един момент двамата тежки бойци контролираха всички пояси в дивизията и водеха преговори за безспорен сблъсък, но преговорите се провалиха и сега и двамата са загубили титлите си.

Тайсън Фюри взе пояса на Уайлдър в категория WBC, след като спечели два от трите им двубоя. 'Ей Джей' загуби титлите си на WBA, IBF и WBO от Олександър Усик през 2021 г. и не успя да си ги върне на следващата година в реванша им.

При странно стечение на обстоятелствата Джошуа и Уайлдър се бият в една и съща вечер, като част от подредена карта на 23 декември, но няма да се изправят един срещу друг. Британецът ще се изправи срещу шведския левичар Ото Валин, а Бронзовия бомбардировач ще срещне Джоузеф Паркър.

Очаква се, че ако двамата бивши шампиони преминат през съответните двубои, те най-накрая ще се изправят на ринга през следващата година. Един от хората, които не смятат, че Джошуа трябва да се доближава до Уайлдър, е американецът Джарел Милър.

Милър е в ожесточено съперничество с бившия двукратен шампион, откакто двамата трябваше да се изправят един срещу друг през 2019 г. Голямото бебе беше наказан, след като даде положителна проба за няколко забранени вещества в подготовката преди мача, и беше заменен от Анди Руис младши.

„Джошуа няма да се бие с Уайлдър, това не се случва. Еди Хърн няма да подпише договор за края на живота и кариерата на Ей Джей още сега, той няма да го направи”.

Следващият мач на Милър е срещу Даниел Дюбоа част от същата карта на 23-и декември.