Бившият световен шампион в тежка категория Антъни Джошуа разкри, че е все по-възможно боксовите фенове да получат една от най-паметните вечери в историята на спорта с два супермача един след друг. Британецът заяви, че се работи по това негов мач срещу друг бивш шампион - Дионтей Уайлдър, да бъде подгряващ на двубоя между Тайсън Фюри и Олександър Усик, който ще определи първия абсолютен световен шампион при най-тежките от 20 години насам.

„Искат да организират Усик - Фюри и Джошуа - Уайлдър в една вечер, но това надали ще се случи преди април. Казаха ни, че искат да организират мега вечер. След мача на Фюри с Нгану в края на октомври няма как той да се бие с Усик още през декември, твърде скоро е. Така че следващата възможност ще бъде през март или април“, коментира Джошуа, който записа две поредни загуби от Усик, докато Уайлдър имаше същата съдба срещу Фюри.

Това обаче не кореспондира с казаното от един от представителите на Фюри - Спенсър Браун, който заяви, че мачът с Усик ще бъде на 23 декември. Към момента няма официална дата за дългоочаквания сблъсък.

В същото време Джошуа заяви, че със сигурност има намерение да се бие през декември, защото иска да бъде активен.

„Трябва да намерим точния съперник. Сега сменям треньорите и следвам процеса. Опитвам се да не обръщам внимание на шума около мача с Уайлдър“, обясни AJ.

Ако действително бъде организиран подобна боксова вечер, то тя ще се проведе в Рияд, Саудитска Арабия.