Джо Джойс обяви, че ще нокаутира Джоузеф Паркър и спази обещанието си. Непреодолимата сила спря съперника в 11-и рунд на мача в Манчестър и стана задължителен претендент за титлата на WBO, която в момента държи Олександър Усис. Джойс взе временната титла в тежка категория снощи, като имаше изклчително предимство в мача срещу новозеландеца.

Непреодолимата сила продължава да няма загуба в кариерата си и това е 15-ата му победа, като 14 от тях са дошли с нокаут. За Джоузеф Паркър поражението е трето в кариерата, след като досега бе губил единствено от Тайсън Фюри и Антъни Джошуа.

Джойс започна силно и с добро използване на ляв прав бързо нанесе много поражения по лицето на Паркър. След това продължи да го надиграва. Новозеландецът опита да отвърне, но не успя да притисне противника.
Джоъс приключи битката след като свали Паркър със силно ляво кроше в 11-тия рунд и Паркър не успя да се изправи след отброяването на рефера. Битката приключи в 1:03 на рунд 11.

След мача Непреодолимата сила поиска бой с Усик, който държи титлата на WBO.

„Какъв мач само. Трудно бе и трябва да поздравя Паркър. Насладих се на тази среща, но трябваше много да се трудя.Удрях с всичка сила, която имах, но той пак идваше срещу мен. Успях да го сваля и да приключа задачата. Усик, сега е твой ред“, обяви победителят.