Джо Джойс и Джоузеф Паркър най-накрая ще се срещнат на ринга. Двамата се сблъскват в тежка категория на 24 септември в АО Арина в Манчестър. „Битката на двамата Джо“ трябваше да се състои през юли. Преди защитата на титлата на Тайсън Фюри срещу Дилиън Уайт на 23 април на „Уембли“ двамата си стиснаха ръцете за бой през лятото. Всичко бе уговорено, но в последния момент новозеландеца се отказа от боя под предлог, че треньора му очаква бебе.

Този път двамата вече са подписали договора, като боя помежду им ще е последното препятствие преди битка за титлата. След април месец пътищата им се разминаха, след като Паркър подписа със „Скай Спортс“ и BOXXER, а Джойс остава с промоутъра Уорън. В момента британеца е претендент №1 за титлата на WBO.

„Този бой дълго време е в процес на договаряне. Паркър осъзна, че няма къде да ходи и трябва да приеме боя“, обяви Непреодолимата сила. „Това е бой между претендент №1 и №2. Победителят ще има опит за титлата. Ще е страхотен мач и ще видите защо той опитваше толкова да ме избегне. Ще го нокаутирам“, допълни Джойс.

Бившият шампион на WBO Паркър не впечатлява след загубата на титлата от Антъни Джошуа през 2018 г. Но след две поредни победи над Дерек Чисора, той смята, че асистент треньора на Тайсън Фюри Анди Лий, най-накрая изважда най-доброто от него.

„На 24 септември в Манчестър, феновете ще видят най-доброто от мен. И Джойс ще разбере защо бях световен шампион и ще бъда такъв отново“, заяви Паркър.