Джо Джойс обяви, че се цели в спечелването на световната титла догодина, докато продължава да се готви за боя му с Кристиян Хамер на „Уембли Арина“ днес.

36-годишният британец се завръща към бокса, след почти година отсъствие, в битка срещу румънеца Хамер. Джойс спечели всичките си 13 мача като професионалист и е под №1 в ранглистата на WBO и втори при WBC.

„Искам да съм световен шампион в тежка категория през 2023 г. Това ще бъде моята година“, каза Джойс пред Би Би Си. „Искам да остана ангажиран и да бъда във форма, когато получа моята възможност да взема каквито колани са на разположение“.

Коланите в момента са притежание на Олександър Усик и Тайсън Фюри. Носителят на титлите на WBA, WBO и IBF Усик ще се изправи срещу Антъни Джошуа в Саудитска Арабия на 20 август. Шампионът на WBC Фюри обяви, че ще се оттегли от спорта, но все още не го е направил.

Джойс твърди, че е на „първа позиция“ да се бие за световната титла и добави: „Имам още един или два мача докато чакам Джошуа – Усик. Дали Фюри ще се върне на ринга, за да срещне победителя? Аз съм класиран високо. Просто ще изчакам моя момент когато е възможно да се бия. Дотогава ще се изправям срещу по-слаби представители на тежка категория“.

През ноември 2020 Джойс изненада анализаторите като победи Даниел Дюбоа, който получи тежка травма на окото и бе спрян от съдиите в 10-и рунд. Но от тогава Джойс е излизал на ринга само веднъж – впечатляваща победа в 6-и рунд над Карлос Такам миналия юли.

Хамер е на 34 г. и има 9 загуби от своите 27 мача, включително срещу Тайсън Фюри и неговия брат Хю Фюри.