Антъни Джошуа очаква младостта да надделее над опита, когато Джейк Пол се изправи срещу Майк Тайсън това лято. Eй Джей признава, че е притеснен за здравето на Железния Майк, който се готви да се бие с човек, по-млад от него с 31 години. По времето, когато Тайсън ще се качи на ринга срещу Пол, той току-що ще е отпразнувал 58-ия си рожден ден.

В същото време Проблемното дете е в разцвета на физическите си сили на 27 години и е активен професионален боксьор с 10 мача зад гърба си (9-1). За последен път Тайсън се е състезавал през 2020 г., когато се изправи срещу Рой Джоунс младши в осемрундов демонстративен мач.

За разлика от него Пол се е боксирал четири пъти от миналата година насам. Джошуа е притеснен за легендата.

"Майк Тайсън вече е по-възрастен. Моля се да излезе здрав. Мисля, че Джейк Пол ще победи заради младостта - това е единственото нещо“, заяви Джошуа в Шоуто на Джонатан Рос по ITV.

Пол срещу Тайсън е най-новият грандиозен спектакъл, в който пенсиониран застаряващ боксьор се изправя срещу инфлуенсър. Преди три години братът на Пол - Логан, се би с Флойд Мейуедър в двубой без резултат, което проправи пътя на други да продължат и да направят същото.

Запитан за мнението си относно нарастващата популярност на боксовите мачове с влияние, Джошуа отговори: "Лично аз смятам, че това е много добре. Мисля, че на хардкор боксьорите не им харесва, защото си мислят: "Защо не уважават нашия спорт? Но мисля, че този човек вкарва всички тези хора в бокса, което е от полза за всички останали. Всеки, който гледа, помага."

Пол и Тайсън се изправят един срещу друг на 20 юли на стадион AT&T в Арлингтън, Тексас - домът на отбора от НФЛ "Далас Каубойс". Битката ще бъде показана на живо по Netflix безплатно за всички съществуващи абонати. Наскоро Тайсън потвърди, че двубоят е демонстративен, но настоя, че ще се проведе по правилата и нормите за "истински бой".