Следващият мач на Канело Алварес е все по-близо до потвърждение. За последен път мексиканската суперзвезда защити успешно безспорната си световна титла в суперсредна категория срещу Хайме Мунгуя през май. Следващият му двубой се очаква да бъде на 14 септември (уикенда за Деня на независимостта на Мексико).

През последните седмици обаче нещата около завръщането на Канело са доста спокойни. Сега репортерът на ESPN Мексико Салвадор Родригес съобщи, че датата може да бъде изместена с няколко седмици.

Така ще бъде избегнат сблъсъкът на Канело със събитието на UFC, което Дейна Уайт организира в "Сферата" в Лас Вегас на 14 септември. Родригес съобщава и за двама потенциални противници на Канело.

Единият от тях е подопечният на Еди Хърн - Едгар Берланга. Пуерториканският претендент с резултат 22-0 (17 нокаута) е задължителен претендент на Канело в WBA и от месеци насам иска да му даде шанс.

Въпреки това той ще бъде значителен аутсайдер в състезанието. Другият потенциален съперник е Джермал Чарло, който се боксира за PBC на Ал Хеймън. Братът близнак на Джермал - Джермел Чарло, беше победен от Канело в неубедителна среща миналата година.

Джермал е 33-0 (22 нокаута), но мнозина смятат, че най-добрите му дни може да са зад гърба му. Американецът е бивш световен шампион в две категории, но прекара дълго време извън ринга, справяйки се с контузии и психически проблеми.

В крайна сметка той не беше се бил повече от две години - между юни 2021 г. и ноември 2023 г.  Чарло най-накрая се завърна с победа над Хосе Бенавидес младши в края на миналата година, въпреки че представянето му не вдъхна увереност, че може да свали Канело. Основният човек, който повечето фенове искат да получат шанс, е Давид Бенавидес.

Задължителният претендент на WBC с резултат 29-0 обаче не изглежда да е в играта, като Алварес е напълно наясно колко трудно предизвикателство би представлявал той.